LOADING

Type to search

Uncategorized

Ja, zo eenvoudig is het

Share

Hoe lang is de mensheid al op zoek naar de waarheid, hoe lang al willen wij weten waar wij vandaan komen, waar wij heen gaan, wie of wat dit allemaal heeft geschapen. Hoeveel mensen geloven er nog in een God, en hoe lang geleden geloofde bijna iedereen nog in een God. Alsof iemand met een baard de gehele wereld heeft geschapen in slechts 7 dagen. Hoe lang geleden was het dat wij erachter kwamen dat wij een evolutie doorgaan en van de aap afstammen, dat is nog maar paar honderd jaar geleden. Hoeveel oorlogen worden er vandaag de dag in de wereld uitgevochten over wie zijn religie beter is? Mensen worden afgeslacht wereldwijd omdat de één beweerd dat zijn God beter is. Zo primitief is deze planeet nog. En hoeveel ellende veroorzaakt het westerse kapitalisme, wat niet meer is als het recht der sterkste. Hoe ingewikkeld en zwaar en verdeeld on onrechtvaardig is het ‘moderne’ westerse systeem, waarin de ‘zwakkere’ onderaan komt en diegene die het allemaal niks kan schelen komt bovenaan te staan omdat ie het meeste geld weet te vergaren. Hoeveel gevangenissen en gekkentehuizen en gebroken gezinnen kost het westerse kapitalisme?

Een totaal verdeelde wereld, volledig uit de hand gelopen omdat het de waarheid maar niet kan vinden. Het verwacht dat de waarheid heel erg ingewikkeld moet zijn, hoe werkt het heelal? Geen professor kan het antwoord vinden. Hoe unificeer je magnetisme met zwaartekracht? Onmogelijk. Iedereen naar school, iedereen heel hard werken en iedereen er vol op vertrouwen dat onze wetenschappers hun uiterste best doen om de waarheid te zoeken. Zij zoeken naar de genezing van kanker, zij zoeken naar het beste meest efficiënte economisch systeem, zij zoeken naar het geheim van het universum. Onze professoren zijn het allerslimste en meest deugdzame en eerbare mensen die hun uiterste best doen om de wereld te verbeteren. En terwijl wij op onze professoren wachten, proberen wij ons leven te leiden zo goed als we kunnen. Studeren en werken wij en proberen geluk te vinden als individuen. En zien hoe de wereld om ons heen meer en meer gedefinieerd en geclassificeerd en verdeeld wordt. Meer en meer grenzen en vakjes en wetten en regels, meer en meer wordt de samenleving gigantisch ingewikkeld en minder vrij en meer star. En dit loopt parallel met de wetenschap die op zoek is naar de waarheid en steeds meer dingen uit de natuur classificeert en indeelt en op een gegeven moment vastloopt omdat alles al benoemd en achterhaalt is. Niemand heeft het door, maar dit is de oorzaak voor veel, heel veel problemen in de wereld. De mens voelt zich geen mens meer omdat de geestelijke ruimte beperkter en beperkter wordt. De waarheid wordt door de wetenschap tot onbereikbare hoogtes verklaart, omdat zij het niet kunnen vinden. En onbewust dringt dit ook door bij ieder mens, die zich hierdoor beperkter en beperkter voelt. Net zoals de wetenschap de waarheid als superspeciaal heeft verklaard, zo wordt het menszijn zelf ook steeds specialer en steeds minder onbevangen en meer en meer bedrukt. Om gewoon een normaal vrij mens onbevangen zonder zorgen te zijn, is al heel bijzonder en zal je boven de anderen doen uitstijgen.

Doordat de wetenschap de waarheid niet kan vinden, is de spanning in de wereld gigantisch opgelopen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de totaal waanzinnige werelwijde bewapening die we hebben gehad afgelopen eeuw met de koude oorlog. Echt krankzinnig en nog steeds liggen er overal kernwapens en doen die landen nog steeds een krachtmeting met elkaar. Ontzettend gevaarlijk en totaal onverantwoordelijk, alsof de wereld geleidt wordt door paar infantielen die enkel alleen grenzeloos de sterkste willen zijn ten koste van alles. En dan heb ik het nog niet gehad over hoe de hele wereld in de jaren 90 van de vorige eeuw opeens de hele weg kwijtraakte en de tegenovergestelde weg is gaan lopen. Het moraal was verdwenen en opeens was het geld macht en seks het doel geworden. De innerlijke vervulling en het gezamenlijke doel van een betere wereld allemaal met elkaar was verdwenen. Opeens was het ieder voor zich en grijpen wat je kunt. Het moraal was verdwenen en het economisch systeem nam het over met wetten en strenger straffen voor wie fout ging.

Ik acht de wetenschap verantwoordelijk voor de problemen in de wereld. Want niemand heeft door dat die wetenschapper de waarheid volledig buiten spel hebben gezet en daarmee het gezonde verstand en het moraal en de harmonie op aarde. Omdat de wetenschap de waarheid veel te speciaal heeft gemaakt, terwijl de waarheid de eenvoud zelf is. Omdat de wetenschap zoekt naar de waarheid alsof ze naar een ding, naar een object zoals een steen in een veld zoeken. Omdat de wetenschap eist dat de waarheid ingewikkeld moet zijn, omdat als ie simpel zou zijn, ze volledig voor schut komen te staan. Omdat de wetenschap eist dat de waarheid buiten hunzelf ligt en je het kunt vastpakken en kunt verhandelen. Alles wat de wetenschap doet is de waarheid uitsluiten. En omdat iedereen op aarde de wetenschap volgt en boven de politiek staat is de aarde de domste planeet in het heelal geworden. Geen enkel andere planeet in het hele heelal is zo ver van de waarheid afgedreven en heeft het zichzelf zo moeilijk gemaakt. Geen enkele andere samenleving is zo extreem verdeeld als de onze.

Ik probeer mensen unificatie uit te leggen, maar om het daadwerkelijk over te brengen is moeilijk, heel erg moeilijk. Omdat mensen niet kunnen accepteren dat unificatie echt zo eenvoudig is, kunnen ze gewoonweg niet. Mensen hebben de diep gewortelde veronderstelling dat hoe het universum werkt moeilijk moet zijn, heel heel erg moeilijk. Zelfs de meest slimme professoren kunnen het antwoord al eeuwen en eeuwen niet vinden. Het is een veronderstelling dat de mensheid nog nooit het antwoord heeft gezien van hoe het heelal werkt en dat het waarschijnlijk onmogelijk is om er ooit achter te komen, wij zijn blijkbaar niet intelligent genoeg.

Maar het probleem is dat het heel eenvoudig is, het is enkel een polariteit van de materie die in de hemel staat. De materie staat in verschil met het luchtledige en het luchtledige is een werkelijk veld en dit verschil tussen de twee veroorzaakt de spanning. Net zoals water in polariteit staat met vuur, een simpele polariteit van twee tegenover gestelden die je niet kunt mengen. Voor unificatie neem je de grootste polariteit mogelijk, die van tussen alle materie samen en de lege lucht overal om ons heen. Het is zo direct eenvoudig en lost alle natuurkunde vragen op, al de wetenschappelijke vragen. Al het gedrag van de materie, al de bewegingen en kleuren en vormen zijn een direct effect van de polariteit met de hemel, het vacuüm, het luchtledige.

Zo eenvoudig is het, de collectieve veronderstellingen over unificatie zijn veel te ver doorgeschoten durende de jaren en niemand voelt zich nog in staat om ook maar te denken dat ze slim genoeg zouden kunnen zijn om het allemaal te snappen, dat zou arrogant zijn om te denken. En niemand die er naar op zoek was zou het hebben gevonden, want unificatie is veel te eenvoudig, het past totaal niet op de verwachtingen. Ik was er niet naar op zoek, ik was op zoek naar iets echts in een wereld die de weg kwijt was en pas later realiseerde ik mij dat het ook unificatie in de natuurkunde is. En zo slim ben ik niet, maar ik ben wel in staat om dingen geduldig te onderzoeken en buiten de box te denken.

Het is zo simpel, so simpel als dat een vierkant vierkant is en een cirkel rond is, het universum is een eenvoudige polariteit, precies als tussen een man en een vrouw. En het is niet eens nieuw, de Taoisten zagen het al, de westerse moderne wereld moet het nog steeds ontdekken en erachter komen dat het daadwerkelijk zo eenvoudig is. Waarom zou het heelal ingewikkeld zijn? Natuurlijk kan het complex worden, je kan dingen zo ingewikkeld maken als je wil, want 1/0 geeft oneindige mogelijkheden en structuren bovenop andere structuren. Maar aan de basis ligt het meest eenvoudige en meest voor de hand liggende ding mogelijk dat alles omvat wat er is en wat er niet is: het zijn en het niet zijn, de materie en de hemel, de man en de vrouw. Twee entiteiten die alles omvatten tot en met de oneindigheid.

Vroeger of later zal de mensheid erachter komen and het zal een verrukking zijn voor iedereen om de wereld om hun heen eindelijk te begrijpen en te realiseren dat het werkelijk zo eenvoudig en direct is en dat je het kunt bekrachtigen.

 

Next Article